Turism Activ in Natura

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)Deutsch (DE-CH-AT)

Sucevita

Imprimare Email
Sucevita este situata la 56 km de Suceava, intr-un cadru natural de exceptie. Comunitatea s-a dezvoltat in jurul Manastirii Sucevita, una dintre vestitele manastiri pictate din Bucovina. Situat Ia poalele Obcinii Mari, la limita vestica a Depresiunii Radauti, satul este asezat de-a lungul paraului Sucevita care il strabate de la vest la est.

Bine ati venit in Sucevita Nature.Fitness.Park®


Nature.Fitness.Park - Parc de Turism Activ in Natura este locul ideal pentru distractie si relaxare, sport si diverse activitati in aer liber. Nature.Fitness.Park Sucevita cuprinde o retea de 5 trasee de Nordic Walking si Mountain Bike cu diferite grade de dificultate, cu un sistem clar si modern de semnalizare care indica directia si distanta ramasa de parcurs, in cele doua puncte de plecare - parcarea din fata Manastirii Sucevita si intersectia Poiana Marului - sunt instalate doua panouri cu instructiuni privind tipurile de sport ce pot fi practicate pe trasee, cu exercitii recomandate pentru incalzire, cu altitudinea si gradul de dificultate. Va invitam sa va alegeti un circuit, sa va hotarati asupra tipului de miscare, sa retineti numarul traseului si sa va relaxati activ! Enjoy the parks!

 

Turist in Sucevita


• Natura si cultura
Culmile domoale, de 400-1000 metri, ale Obcinii Mari, acoperite cu paduri de fag si conifere, dau un farmec aparte locului, frumusetea peisajului fiind completata de aerul curat, ozonat, care te destinde si revigoreaza in acelasi timp. Afluenta mare de turisti a condus la dezvoltarea unei retele dense de structuri de cazare, de Ia pensiuni agroturistice Ia hoteluri de patru stele. Elementul principal de atractie il reprezinta Manastirea Sucevita, construita intre 1582-1601, aflata in patrimoniul UNESCO. Ea constituie ultima reprezentare a stilului arhitectural caracteristic pentru epoca Musatina si se distinge prin pictura murala in care predomina Verdele de Sucevita, armonios integrata in peisajul verde al padurilor si luncilor care inconjoara manastirea. Pornind de la mostenirea culturala locala, locuitorii harnici si gospodari au valorificat traditiile locale, organizand evenimente si festivaluri cum ar fi: „Zilele Culturii Sucevitene", „Targul de Turism", „Balul Pensiunilor", „Festivalul Fructelor de Padure", „Festivalul de Toaca", „Balul Gospodarilor" si „Festivalul Obiceiurilor de Iarna". La scoala din sat puteti admira colectia etnografica, iar in Marginea, Ia doar 9 km distanta, puteti vizita Centrul de Ceramica Neagra unde o mana de oameni continua sa invarta roata si sa arda vasele de lut, la fel ca stramosii lor, precum si atelierul de fierarie unde se poate participa la potcovitul cailor.

 

• Odihna si agrement
Sucevita este primitoare in orice anotimp. Vara te incanta cu farmecul culorilor, in timp ce iarna alba da o feerie de poveste padurilor si culmilor. Relaxarea in aerul curat poate fi imbinata cu plimbari cu trasura sau cu sania, cu drumetii sau plimbari cu bicicleta. Drumurile forestiere duc catre Putna, catre Poiana Micului, iar cu indrumarea ghizilor locali se pot parcurge trasee pitoresti pentru descifrarea tainelor vietii padurilor. Pentru cei ce prefera relaxarea pasiva si renuntarea la stresul cotidian va puteti destinde in plimbari prin padure sau puteti beneficia de oferta de wellness la hotelurile din zona. Adresati-va cu incredere asociatiei de turism din localitate pentru consiliere si indrumare in orice domeniu.

 

• Turism activ
Sucevita.Nature.Fitness.Park va asteapta cu 5 trasee pitoresti, modern semnalizate, care pot fi parcurse practicand diverse forme de miscare: nordic walking, drumetie, ciclism, jogging etc. Tenisul se poate practica pe terenurile de sport amenajate la pensiunile din localitate, ca si fotbalul si baschetul. O partie de ski pentru juniori este amenajata in proximitatea Complexului Turistic Bucovina. Un eveniment in sine este plimbarea pe orice traseu din Sucevita, natura surprinzandu-te in permanenta cu frumusetea ei.

 

• Viata la tara
Sucevita s-a remarcat mereu prin ospitalitatea localnicilor. Participarea la evenimentele traditionale si religioase te aduce in fata portului popular purtat inca cu mandrie de gospodarii din Sucevita. Daca doriti sa vedeti cum arata "pe viu" ospitalitatea locala, sunteti invitati Ia „Balul Gospodarilor" organizat an de an. Oferta de agroturism este de asemenea generoasa si puteti lua parte la ritmul cotidian al unei gospodarii traditionale. Va veti bucura de gastronomia locala savuroasa, de hribi si afinata, in sunetele folclorului bucovinean.


Ultima actualizare ( Sâmbătă, 07 Noiembrie 2009 10:45 )