Turism Activ in Natura

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)Deutsch (DE-CH-AT)

Cum ajung?/Ce vizitez in Vatra Dornei?

Imprimare Email

Cu masina:

Bucuresti-Vatra - Dornei: DN2 - E85 (Bucuresti, Urziceni -Buzau - Focsani - Adjud - Bacau - Roman - Cornu Luncii (DN17) - Gura Humorului, C-lung Moldovenesc -Vatra Dornei), cca.8ore Cluj - Vatra Dornei: Cluj Napoca - Dej - Beclean - Salva - Nasaud - Sangeorz Bai - Vatra Dornei cea 4h

Cu trenul:

Exista legatura direct Bucuresti - Vatra Dornei sau se poate schimba trenul in Suceava. Timpul estimat al calatoriei este de cea. 9 ore.

Cu avionul:

Exista zboruri interne spre Suceava, Aeroportul Salcea, de unde se poate face transferul cu masina sau trenul catre Vatra Dornei

Coordonatele GPS ale parcurilor pot fi descarcate aici.

Obiective turistice

Muzeul Etnografic al Bucovinei

Centrul de echitatie de Ia baza Partiei Parc

Muzeul Stiintele Naturii

Patinoarul din parcul Vatra Dornei

Catedrala Sf. Treime

Rezervatia floristica de la Poiana Stampei

Cheile Zugreni

Parcul National Calimani

Castelul Dracula

Vestitele manastiri din Bucovina, Putna, Sucevita, Moldovita, Voronet, Humor

 

Obiective turistice din Vatra Dornei şi împrejurimi (Tourism sights in Vatra Dornei)

 

Muzeul Etnografic al Bucovinei amplasat în clădirea primăriei - Muzeul oraşului-înfiinţat în 1954, în prezent are trei secţii: artă plastică contemporană, ştiinţele naturii şi cinegetică. Secţia de artă este amenajată în impunătoarea clădire a primariei, construită în 1896-1897.

Alte obiective turistice din Vatra Dornei: Centrul de echitaţie de la baza Pârtiei Parc, Muzeul Vânătorii şi al

Ştiintelor Naturii, Patinoarul din parcul Vatra Dornei, Catedrala Sf. Treime s.a.

 

Rezervaţia floristică de la Poiana Stampei se află la 18 km de Vatra Dornei şi reprezintă un ansamblu de tinoave în lunca râului Dorna. Flora este compusă din plante rare şi ocrotite dintre care amintim o plantă carnivoră, Roua Cerului, care este declarată monument al naturii. Nămolul de la Poiana Stampei este transportat în staţiune pentru a fi utilizat în cura balneară.

 

Cheia Zugrenilor - se afla la 20 km de Vatra Dornei şi a fost declarată rezervaţie geologică şi floristică. Zona este deosebit de pitorească prin sălbăticia stâncilor. Flora este specifică stâncăriilor, aici găsindu-se floarea de colţ. Vegetaţia lemnoasă este reprezentată de molid, paltin de munte, ulm de munte, tei, plop tremurător ş.a.

 

Parcul Naţional Călimani este situat la circa 25 km de Vatra Dornei şi este unic în Europa şi în lume, fiind considerat atipic din punct de vedere al climei şi reliefului, al peisajului, florei şi faunei. Unicitatea sa reiese din faptul că aici se află cel mai mare masiv vulcanic din România, precum şi un crater vulcanic cu un diametru ce atinge 10 km. Munţii vulcanici constituie, de altfel, cca. 90% din suprafata parcului. Tot aici mai există şi rezervaţia geologică denumită "12 Apostoli", unică prin formaţiunile sale geologice cu elemente antropomorfe.

 

Castelul Dracula se află în comuna Piatra Fântânele, prin pasul Tihuţa la 40 km de Vatra Dornei şi este o construcţie medievală deosebită.

La câţiva km de Vatra Dornei se află vestitele mănăstiri din Bucovina, Putna, Suceviţa, Moldoviţa, Voroneţ, Humor. Toate aceste mănăstiri sunt monumente unicat ale artei feudale româneşti, cu picturi murale atât interioare cât şi exterioare, unele dintre ele fiind sub protecţia UNESCO.
Ultima actualizare ( Marţi, 24 Noiembrie 2009 08:39 )